Nieuws

L'Équipe boos: 'Derde doelpunt van Argentinië had nooit mogen worden toegekend'

L'Équipe boos: 'Derde doelpunt van Argentinië had nooit mogen worden toegekend'

19-12-2022 13:25

Het Franse L'Équipe schrijft dat het derde doelpunt van Argentinië nooit had mogen tellen tijdens de finale van het WK. Lionel Messi schoot in de verlenging de 3-2 over de doellijn, maar scheidsrechter Szymon Marciniak zag een spelregel over het hoofd. 

De Franse krant had namelijk, net als veel online kijkers, door dat er Argentijnse wisselspelers binnen de lijnen van het veld stonden toen de goal werd gemaakt. Het medium wijst erop dat dit volgens de spelregels niet is toegestaan. 'Regel 3, paragraaf 9 van de voetbalregels stelt: "Als de scheidsrechter, nadat een doelpunt is gemaakt, merkt dat er andere spelers binnen de lijnen stond, wordt een vrije trap aan de verdedigende ploeg toegekend. Het gaat hierbij om spelers, wisselspelers, gewisselde spelers, reservespelers of staf van de scorende ploeg.'

L'Équipe noemt de situatie 'ten strengste verboden' en voelt zich benadeeld door scheidsrechter Marciniak, die van het medium een 2 kreeg voor zijn optreden. De Poolse arbiter kende twee strafschoppen toe aan de Fransen tijdens de wedstrijd, maar gaf Marcos Thuram ook een gele kaart voor een fopduik. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!