Reactie

Franse president zoekt kleedkamer Marokko op: 'Je bent de beste speler van het WK'

Franse president zoekt kleedkamer Marokko op: 'Je bent de beste speler van het WK'

15-12-2022 08:22
2

Hoog bezoek voor Sofyan Amrabat na de uitschakeling van Marokko tegen Frankrijk. Niemand minder dan de Franse president Emmanuel Macron nam de moeite om de Marokkaan op te zoeken in de kleedkamer, meldt Fabrizio Romano.

Amrabat is misschien wel de meest besproken speler uit het elftal van Marokko dit WK. De voormalig Eredivisiespeler maakte indruk op zijn positie vlak voor de verdediging en zou zich zelfs in de kijker hebben gespeeld van Liverpool. Ook Macron zou hebben genoten van zijn verrichtingen. De Franse leider zou ten overstaan van de gehele Marokkaanse selectie hebben gezegd dat Amrabat 'de beste speler van het WK' is geweest.

Naast Amrabat was Macron uiteraard ook onder de indruk van de prestaties van zijn eigen land. De Fransman werd juichend vastgelegd bij de goals van Théo Hernández en Randal Kolo Muani. "Ik ben heel trots", klonk het uit de mond van de Fransoos. "Ik was heel nerveus, want de Marokkanen waren sterk. Maar we hebben een fantastisch team, een mengeling van verschillende generaties. Griezmann, Giroud, Mbappé waren fantastisch. En de jonge Kolo Muani maakte de tweede goal. Dat zegt alles, we zitten ook goed voor de toekomst. We zullen de beker mee naar huis nemen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!