Nieuws

Gemengde emoties bij Amrabat: 'Kunnen trots zijn op hoe we hebben gespeeld'

Gemengde emoties bij Amrabat: 'Kunnen trots zijn op hoe we hebben gespeeld'

14-12-2022 22:27
1

Marokko is uitgeschakeld op het WK. Woensdagavond gingen De Leeuwen van de Atlas met 2-0 onderuit in de halve finale tegen Frankrijk. Middenvelder Sofyan Amrabat maakte een weerzinwekkend toernooi door en reageerde na afloop aangeslagen voor de camera's van de NOS.

"Wat moet ik zeggen. Dit is gewoon heel erg zuur. Meer kan ik er niet van maken. Ik denk dat Frankrijk vanaf het begin het initiatief aan ons liet. Ze lieten onze centrale verdediger vrij en Giroud liep continu achter mij aan. Ik zei nog tegen hem dat 'ie daarmee moest ophouden, maar hij had die opdracht gekregen."

De 1-0 was volgens de oud-Feyenoorder een opmaat voor een wedstrijd waarin de Fransen gingen loeren op de counter. "Dat was in principe een stomme tegengoal en daarna lopen we tegen de feiten aan. Ze speelden ons in de kaart. Wij moesten wel komen en zij hebben enorm veel snelheid voorin. Maar we kunnen trots zijn op hoe we hebben gespeeld tegen de regerend wereldkampioen."

Amrabat was één van de Marokkaanse spelers die enorm veel indruk maakte in Qatar. Of hij dat doorheeft? "Nou ja, als je op het WK bent, ben je afgeschermd van iedereen. Natuurlijk krijg je wel wat complimenten mee, maar nu overheerst gewoon een zuur gevoel. Als je zo dichtbij bent, dan wil je heel graag. Dit is enorm pijnlijk."

De Marokkanen gaan desondanks nog niet naar huis. Komende zaterdag wacht om 16.00 uur namelijk de troostfinale tegen Kroatië.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s