Nieuws

Argentijns oud-international trapt op de rem: Nederland heeft de moderne vijf

Argentijns oud-international trapt op de rem: "Nederland heeft de moderne vijf"

09-12-2022 10:48 Laatste update: 10:51

Carlos Mac Allister voorziet een lastige opgave voor het Argentijnse nationale elftal tegen Oranje. De voormalig international - en de vader van huidig basisspeler Alexis Mac Allister - heeft lovende woorden over voor Frenkie de Jong en het tactische strijdplan van het Nederlands elftal.

Vrijdagavond kruisen Argentinië en Nederland om 20.00 uur de degens en wordt bepaald wie halvefinalist wordt op het WK in Qatar."Na een verassende start is het tijd om bij te stellen", zegt Mac Allister senior tegen de Spaanse krant AS. "Argentinië is in de race voor de wereldtitel."

Toch voorziet hij een zware opgave voor de Argentijnen. "Ze nemen het nu op tegen de ploeg met de sterkste technische school ter wereld: het Nederlands elftal. Maar Argentinië heeft iets anders in zijn karakter. Dat gaat ons helpen", voorspelt Mac Allister.

Dat het Nederlandse voetbal onder Louis van Gaal aan verandering onderhevig is, erkent de oud-voetballer van onder meer Boca Juniors. "Ze hebben De Jong, die de moderne vijf is. Nederland heeft niet meer de oude vijf die alleen maar passlijnen afsneed en trapte. Hij haalt de bal eruit en ze hebben snelle spelers voorin."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!