Reactie

Hoofd-hart-dilemma voor Van Bommel: 'Laat hem maar zo ver mogelijk komen'

Hoofd-hart-dilemma voor Van Bommel: 'Laat hem maar zo ver mogelijk komen'

08-12-2022 09:42
0

Mark van Bommel hoopt dat hij Vincent Janssen nog even niet op de training van Royal Antwerp FC ziet verschijnen. De trainer van de Belgische club hoopt op meer Oranje-succes.

Van Bommel bereidt zich momenteel met Antwerp voor in Dubai op de tweede seizoenshelft. De oefenmeester heeft in het bijzonder gekeken naar de drie WK-gangers, waarvan er nu twee weer terug huiswaarts zijn gekeerd. Dat geldt voor Toby Alderweireld die al snel met België werd uitgeschakeld en William Pacho, die op de Ecuadoraanse bank bleef tijdens de wedstrijd met het Nederlandse elftal.

"Vincent Janssen vertolkt bij Oranje de rol die van hem verwacht wordt. William Pacho kwam helaas niet in actie voor Ecuador. En Toby Alderweireld speelde een goed WK, al kon hij daar - gezien de vroege uitschakeling - niet tevreden mee zijn", blikt de Nederlandse oefenmeester terug op de Antwerpse invloeden op het WK.

Ook kijkt Van Bommel met veel bewondering naar Louis van Gaal. De twee hebben een verleden samen. "Ik ken hem van Bayern München en Oranje, hij is geen haar veranderd. Het is een spelletje waarvan iedereen denkt: doet hij het bewust of niet? In ieder geval zet hij zijn spelers op die manier uit de wind", aldus de trainer, die niet kan wachten tot vrijdag. "Nee, ik ben heel benieuwd naar Nederland - Argentinië. Als trainer van Antwerp hoop ik dat Vincent zo snel mogelijk weer op de Bosuil staat. Maar mijn Oranje-hart zegt: laat hem maar zo ver mogelijk komen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie