Breaking news

Herstel: KNVB stapt toch niet naar CAS na verbieden van OneLove-band

Herstel: KNVB stapt toch niet naar CAS na verbieden van OneLove-band

23-11-2022 13:14 Laatste update: 13:31

De KNVB gaat het verbieden van de OneLove-aanvoerdersband niet bij het CAS aanvechten. Eerder op de woensdag ontstond er verwarring nadat de KNVB verkeerde informatie had verstrekt. De Nederlandse bond stelde het FIFA-verbod wél te zullen aanvechten bij het sporttribunaal, maar dat blijkt niet het geval.

Na rectificatie vanuit de voetbalbond is duidelijk geworden dat Nederland het FIFA-verbod op de veelbesproken OneLove-band (voorlopig) niet gaat aanvechten. "Alle zeven landen waarvan de aanvoerders met de OneLove aanvoerdersband zouden spelen, hebben gezamenlijk het besluit genomen om nu niet naar het CAS te stappen. Wel beraden we ons gezamenlijk op onze juridische positie", reageert een woordvoerder van de KNVB tegenover NU.nl.

Nederland, Engeland, Wales, België, Zwitserland, Duitsland en Denemarken waren voornemens de speciale OneLove-band te dragen om aandacht te vragen voor minderheidsgroeperingen en het tegengaan van discriminatie. Nadat de FIFA bekendmaakte dat spelers die het veld in Qatar met de speciale band om de arm betraden te zullen gaan bestraffen met een gele kaart, zag de KNVB af van de actie. 

"We blijven honderd procent achter OneLove en de boodschap hiervan staan: vóór verbinding (door het voetbal) en dus tegen elke vorm van discriminatie. We ervaren hierbij veel steun voor OneLove van onder meer Amnesty International, COC, FIFPRO, Nike en vele personen in binnen- en buitenland. De OneLove-aanvoerdersband wordt momenteel massaal aangeschaft", aldus de zegsman.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!