Nieuws

De Ligt onwennig bij Oranje: 'Het komt een beetje stuntelig over op die positie'

De Ligt onwennig bij Oranje: 'Het komt een beetje stuntelig over op die positie'

22-11-2022 08:40
1

Matthijs de Ligt verscheen maandagavond in de basis van het Nederlands elftal tegen Senegal, maar kon geen potten breken. De verdediger van Bayern München maakte een onwennige indruk, viel René van der Gijp en Dick Advocaat op.

Bondscoach Louis van Gaal gaf De Ligt de voorkeur boven Jurriën Timber. De voormalig Ajax-verdediger had veel overtredingen nodig tegen Senegal en pakte enkele minuten na rust ook de eerste gele kaart van het Nederlands elftal.

"Vind jij nou dat die De Ligt zoals je hem nu ziet spelen vooruit is gegaan ten opzichte van zijn tijd bij Ajax?", opent Van der Gijp in de talkshow Oranjewinter, die zijn vraag door de andere aanwezige gasten met 'nee' krijgt beantwoord. "Het was een hele rustige verdediger bij Ajax, maar nu wil hij alleen maar in duel, constant."

Bij Bayern München is De Ligt het gewend om met twee man in het centrum te staan, wat anders is dan bij het Nederlands elftal. Van Gaal geeft de voorkeur aan een systeem met drie verdedigers in het hart van de defensie. "Het komt een beetje stuntelig over op die positie", sluit Advocaat zich aan. "Met twee centraal, vind ik hem een stuk beter overkomen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!