Nieuws

'Van Gaal heeft nog een verrassing in petto: De Ligt krijgt voorkeur boven Timber'

'Van Gaal heeft nog een verrassing in petto: De Ligt krijgt voorkeur boven Timber'

21-11-2022 07:29
1

Niet alleen Andries Noppert zal als verrassing in het veld verschijnen tijdens Nederland tegen Senegal. Ook Matthijs de Ligt lijkt de voorkeur te krijgen boven Jurriën Timber, vermoedt het Algemeen Dagblad.

De Ligt lijkt de concurrentiestrijd met Timber te hebben gewonnen. De verdediger van Ajax is niet bezig aan zijn beste periode, nadat hij zich geruisloos in de basis van de Amsterdammers en Oranje had gevoetbald. Volgens het AD wijst de training uit dat de verdediger van Bayern München nu een basisplaats kan verwachten. Verder zijn er geen verrassingen in de laatste linie.

Volgens het medium wil Van Gaal voor 'voetbal' gaan op het middenveld. Dat zou betekenen dat Steven Berghuis een plekje naast Frenkie de Jong heeft verdiend, wat ten koste zou gaan van Teun Koopmeiners en Marten de Roon. De bondscoach liet eerder al doorschemeren dat hij Cody Gakpo een basisplaats gaat geven, waardoor het middenveld met die drie namen staat.

In de aanval is er plaats voor Vincent Janssen en Steven Bergwijn. Eerstgenoemde is de vervanger van de nog niet wedstrijdfitte Memphis Depay. Een blik op de opstelling verraadt dat Daley Blind de enige speler is die toernooi-ervaring in de benen heeft. Het duel tussen Nederland en Senegal begint om 17.00.

De vermoedelijke opstelling van Oranje: Noppert; Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Aké, Blind; Berghuis, Gakpo, De Jong; Janssen, Bergwijn

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!