Nieuws

Gakpo baalt na 'incidentele' nederlaag PSV: 'Dan loop je achter de feiten aan'

Gakpo baalt na 'incidentele' nederlaag PSV: 'Dan loop je achter de feiten aan'

13-11-2022 07:55
1

Gakpo baalt van de nederlaag van PSV tegen AZ Alkmaar (1-0) en weet waar het aan schortte bij de Eindhovenaren. Met het oog op de tweede seizoenshelft moeten er dingen beter, al bestempeld hij de nederlaag als een 'incident'.

"Ik denk dat we vandaag niet scherp genoeg waren", aldus Gakpo tegenover ESPN. "We stonden niet goed met momenten en waren slordig aan de bal. Maar ik moet zeggen dat we niet super veel hebben weggegeven. Een foutje kan gebeuren, dan maken zijn de 1-0. Dan is het achter de feiten aanlopen en op jacht naar de gelijkmaker, maar hij viel niet."

Gakpo werd kort gedekt door Yuki Sugawara, die vaak bijval kreeg van Jens Odgaard. "Het werd erg druk", aldus de aanvaller van PSV. "Dat kan je verwachten. Uiteindelijk probeer ik gewoon mijn acties te maken."

De reserve-aanvoerder van de Eindhovenaren ziet genoeg verbeterpunten voor de tweede seizoenshelft. "Ik denk dat we nog gedisciplineerder moeten spelen. Vast zijn in de formatie. Vanuit daar kunnen we de slordigheden eruit halen. Geen kansen zomaar weggeven. Dan kunnen we goed voetballen, dat hebben we al laten zien. Daar moeten we op voortborduren. Dit was een incident en daarvoor waren we gewoon goed bezig. We weten wat we kunnen. Dat moeten we vasthouden verbeteren en verder ontwikkelen."

Door de nederlaag staat PSV derde achter Ajax en Feyenoord. Zondagmiddag kunnen de Rotterdammers drie punten uitlopen op zowel Ajax als PSV. AZ naderde de twee grootmachten tot op één punt, terwijl FC Twente drie punten minder heeft.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!