Nieuws

Geloof in titelkansen FC Twente groeit: Ik roep nooit zomaar wat

Geloof in titelkansen FC Twente groeit: "Ik roep nooit zomaar wat"

03-11-2022 08:10 Laatste update: 08:10
3

Eddy Achterberg is van mening dat FC Twente dit seizoen een goede kans maakt om landskampioen. De ambassadeur van de Tukkers ziet dat de ploeg van Ron Jans de beste seizoensstart ooit beleeft.

Twente heeft dit seizoen de eerste zes thuiswedstrijden gewonnen. 44 jaar geleden gebeurde dat voor het laatst en dat was tevens de enige keer. "Ik weet niet meer zoveel details van dat seizoen", aldus Achterberg, toen speler van de Tukkers, tegenover De Telegraaf. "Maar ik proef wel dezelfde sfeer. Je ziet dat de spelers ook nu buiten de wedstrijden om veel met elkaar optrekken. Dat deden wij ook. Die eenheid was onze grootste kracht. Aan alle kanten voel je dat het met deze spelersgroep goed zit."

Vooral over sterspelers Lars Unnerstall, Robin Pröpper, Michal Sadílek en Ricky van Wolfswinkel is Achterberg lyrisch enthousiast. "Die houden de boel bij elkaar. Als je dan ook nog eens zo makkelijk scoort, dan kan het zomaar gebeuren", droomt Achterberg van een kampioenschap. "Ik heb ook ooit bij Roda JC gezegd dat we kampioen zouden worden. Niemand geloofde in de club. We eindigden als tweede, maar drie punten achter Ajax, dat toen net de Champions League had gewonnen. Ik roep nooit zomaar wat."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!