Oostenrijkse media lovend na 'extreem emotionele' zege op Feyenoord

28-10-2022 10:56
1

De Oostenrijkse media zijn lovend na de late 1-0 overwinning van Sturm Graz op Feyenoord. Dankzij de zege ziet de wereld er ineens een stuk anders uit voor de formatie uit het Alpenland.

Otar Kiteishvili groeide in de 93ste minuut uit tot matchwinner door de enige treffer van het duel voor zijn rekening te nemen. 'Het was ongelofelijk en onvergetelijk', schrijft Kleine Zeitung. 'De revanche voor de 0-6 uit de heenwedstrijd is geslaagd.' ORF staat vooral stil bij het feit dat Sturm Graz voor het eerst sinds 1999/00 kan overwinteren in Europa.

'Een heel ander gezicht dan in de eerste helft en de magie van doelpuntenmaker Otar Kiteishvili bezorgden Sturm alle troeven in handen', concludeert het medium. Een punt op bezoek bij FC Midtjylland zorgt hoe dan ook voor Europese overwintering.

De Wiener Zeitung zag Graz een 'extreem emotionele overwinning' boeken. Het dagblad ziet in doelman Jörg Siebenhandl de grote uitblinker. 'Alleen dankzij hem was stond het bij rust geflatteerd 0-0.'