Nieuws

Oranjedames in pot 2 bij WK-loting, Wiegmans Engeland mogelijke tegenstander

Oranjedames in pot 2 bij WK-loting, Wiegmans Engeland mogelijke tegenstander

21-10-2022 06:59 Laatste update: 09:54

De Oranjevrouwen zullen zaterdag vol afwachting hun aandacht vestigen op Auckland, Nieuw-Zeeland. Daar vindt in de ochtend de loting plaats voor het derde WK waar de Leeuwinnen aan zullen deelnemen.

De ploeg van bondscoach Andries Jonker sleepte vorige maand op de valreep een rechtstreeks WK-ticket in de wacht. In de laatste minuut van de laatste kwalificatiewedstrijd tegen IJsland was het de pas 19-jarige Esmee Brugts die de ban brak. Bij een nederlaag of een gelijkspel zou Oranje veroordeeld zijn tot de play-offs.

Nederland zal tijdens de loting worden ingedeeld in pot 2. Daardoor is de kans groot dat het een topland uit pot 1 zal treffen. Daarin zitten naast gastlanden Australië en Nieuw-Zeeland ook onder meer de regerend wereldkampioenen uit de Verenigde Staten en Europees kampioen Engeland, dat afgelopen zomer onder Sarina Wiegman de eindtitel op haar naam zette. Tijdens het vorige WK, in 2017, reikte Oranje tot de finale. Daarin waren de Verenigde Staten met 2-0 te sterk.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!