Nieuws

Mourinho verklaart succes Benzema: 'Individuele prijzen deren hem niet'

Mourinho verklaart succes Benzema: 'Individuele prijzen deren hem niet'

18-10-2022 11:00

José Mourinho vindt het terecht dat Karim Benzema de Ballon d'Or heeft gewonnen. De Portugese topcoach stelt dat de spits altijd in het belang van het team speelt en dat het de doorslag heeft gegeven. 

Mourinho werkte drie seizoenen samen met Benzema bij Real Madrid en kent de Fransman goed. De succestrainer was aanwezig bij de uitreiking van de Ballon d'Or en ging kort in over de nieuwe winnaar, die zijn eerste Gouden Bal pakt. "Karim is een fantastische kerel, hij heeft een geweldige persoonlijkheid, hij is een teamspeler. Hij is niet geobsedeerd door zichzelf, met de Ballon d'Or of met meer doelpunten maken dan persoon A, B of C", stelt Mourinho, opgetekend door The Mirror

Het teamgevoel is volgens Mourinho verreweg de grootste kwaliteit van Benzema. "Hij is gewoon een teamspeler die zoveel doet, tot het punt waarop de Ballon d'Or een natuurlijk gevolg is. Ik denk dat hij een man is die geobsedeerd is door het team."

Benzema kon het zelf ook niet laten zijn ploeg te bedanken na het accepteren van zijn prijs. "De Gouden Bal is een individuele prijs, maar ook een collectieve prijs, voor iedereen die mij heeft geholpen om hem te winnen", besloot de Fransman. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie