Nieuws

Tuchtcommissie spaart Ramos en schorst Spanjaard voor twee duels

Tuchtcommissie spaart Ramos en schorst Spanjaard voor twee duels

12-10-2022 22:26

Sergio Ramos is door de tuchtcommissie gespaard in de Ligue 1 en heeft een schorsing van twee wedstrijden gekregen. De Spaanse vedette pakte een rode kaart in het duel met Stade de Reims en moest vrezen voor een veel langere straf. 

Dat laat de Franse tuchtcommissie woensdagavond weten. Ramos mist de klassieker tegen Olympique Marseille en is er ook in het duel met Ajaccio er niet bij. Ramos was het afgelopen zaterdag oneens met het besluit van scheidsrechter Pierre Gaillouste. De Spanjaard gooide een opmerking richting de scheidsrechter en moest dat met een directe rode kaart bekopen, terwijl de verdediger eerder in de wedstrijd al een gele kaart had gepakt. 

Gaillouste was in het wedstrijdverslag niet mild voor de Spanjaard en beweerde dat Ramos zich agressief had geuit. Ramos moest vrezen voor een schorsing van maar liefst zeven wedstrijden, maar de tuchtcommissie heeft besloten niet een dergelijke straf uit te delen. Voor Ramos was het de 28ste rode kaart uit zijn lange carrière. De 27ste rode kaart van de Spanjaard dateert uit december van vorig jaar, maar in de afgelopen tien maanden kwam de verdediger weinig in actie wegens blessureleed. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!