Nieuws

UEFA wijst beroep AZ toe: 'Als club dubbel gewaarschuwd voor nieuwe sancties'

UEFA wijst beroep AZ toe: 'Als club dubbel gewaarschuwd voor nieuwe sancties'

05-10-2022 17:59
0

De UEFA heeft bekendgemaakt dat het beroep van AZ tegen een straf succesvol is. De Alkmaarders waren het niet eens met het besluit van de Europese voetbalbond om een aantal vakken in het stadion gesloten te houden tijdens het duel met Apollon Limassol en hebben daarin gelijk gekregen.


Dat meldt de UEFA via de officiële kanalen. De Noord-Hollanders kregen begin september de straf opgelegd naar aanleiding van het gooien van voorwerpen (waaronder bekers met bier) vanaf de tribunes op het veld. Aanvankelijk leek het erop dat de vakken W, X1 en X2 gesloten moesten blijven tijdens de wedstrijd tegen de Cypriotische opponent.

De straf is dankzij het succesvolle beroep van AZ teruggeschroefd naar een voorwaardelijke sluiting met een proeftijd van één jaar. De geldboete is teruggebracht van een bedrag van 50.000 euro naar 30.000 euro.

"We zijn blij dat ons beroep tegen de straf gedeeltelijk is toegewezen, zodat we donderdagavond hopelijk alsnog kunnen rekenen op een sfeervolle Van der Ben-tribune", reageert Robert Eenhoorn namens AZ via de eigen site. "We zijn als club nu echter dubbel gewaarschuwd voor eventuele nieuwe sancties vanuit de Europese voetbalbond."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie