Nieuws

TOP OSS - FC Den Bosch drie jaar zonder fans: 'Geweld en agressie niet welkom'

TOP OSS - FC Den Bosch drie jaar zonder fans: 'Geweld en agressie niet welkom'

04-10-2022 15:03

Naar aanleiding van de ongeregeldheden tijdens het duel tussen FC Den Bosch en TOP Oss van 17 september zijn er maatregelen genomen. De komende drie jaar zijn geen uitfans welkom bij onderlinge ontmoetingen tussen de Brabanders.

Dat maken beide clubs in een persbericht bekend. In samenspraak me de gemeente, politie en de KNVB is het besluit genomen, waardoor uitsupporters pas weer welkom zijn in het seizoen 2026/27. De meest recente editie van FC Den Bosch - TOP Oss werd ontsierd door geweld en agressie.

De Bosschenaren stippen in het statement aan dat het een kleine groep betreft. 'De betrokken partijen willen hiermee uiten dat de mensen die zorgen voor geweld en agressie, niet welkom zijn. Voetbalwedstrijden horen plaats te vinden in een veilige omgeving en sportieve sfeer. Dat onderstreept iedereen. Voetbal is een sport die mensen wil verbinden, een stadion een plek voor familie en voetballiefhebbers', aldus FC Den Bosch in het statement.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!