Nieuws

Taylor had 'prima' clausule in contract: 'Er was heel veel interesse van clubs'

Taylor had 'prima' clausule in contract: 'Er was heel veel interesse van clubs'

21 september - 21:35 Laatste update: 21:42
0

Kenneth Taylor is dit seizoen uitgegroeid tot onbetwiste kracht op het middenveld bij Ajax en is daarnaast voor het eerst opgeroepen voor het Nederlands elftal. Het had echter weinig gescheeld of de talentvolle middenvelder had niet langer voor de Amsterdammers gespeeld. In #DoneDeal de podcast van VoetbalPrimeur gaat zaakwaarnemer Guido Allbers uitgebreid in op de contractperikelen van zijn cliënt en de ontwikkeling van Taylor als voetballer.

Onlangs werd de verbintenis van de jeugdinternational bij Ajax opengebroken en verlengd. "De contractverlenging van Kenneth Taylor bij Ajax was redelijk speciaal", zegt Albers in de VoetbalPrimeur-podcast. "In december kwam er een gesprek tussen hem en Ten Hag waarin hij aangaf dat hij Taylor wilde verhuren in de tweede seizoenshelft."

Ondanks de forse concurrentie had Taylor alle vertrouwen om tot kansen in de hoofdmacht te komen. "Hij wilde niet verhuurd worden. In de laatste vijf wedstrijden heeft hij eraan meegeholpen dat het team kampioen is geworden. Dat geeft een betere onderhandelingspositie dan te praten over een contract als je op de bank zit."

Toch was het niet alleen het talent van Taylor waardoor hij in de basis terechtkwam. "Hij had geluk dat Ryan geblesseerd raakte. Je hebt het vangnet van Jong Ajax. Hij had een clausule in zijn contract waardoor hij meerdere keuzes had, maar hij wilde het liefst bij Ajax slagen." Er was sprake van een gelimiteerde transfersom, alhoewel Albers daar verder niet over uit wil wijden. "Daar staat geheimhouding op. Het was een prima clausule, waardoor er heel veel interesse was van andere clubs. De keuze was voor hem vooral: waar ga ik spelen?"

Taylor had onder meer de mogelijkheid om naar Italië en Spanje te verkassen in de afgelopen transferperiode. "Die wens om bij Ajax te slagen is altijd gebleven. Er is één gesprek waar mensen vaak aan voorbij gaan en dat is het gesprek met de trainer." De tweebenige spelverdeler voelde het vertrouwen van Alfred Schreuder en besloot bij Ajax te blijven. Taylor ligt inmiddels tot medio 2027 vast in Amsterdam.

Guido Albers

Guido Albers is de zaakwaarnemer van Kenneth Taylor

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie