Nieuws

Vertonghen over 'heel belangrijke' Nations League: 'Misschien nu nog geen waarde'

Vertonghen over 'heel belangrijke' Nations League: 'Misschien nu nog geen waarde'

21-09-2022 16:40

Jan Vertonghen is in tegenstelling tot veel van zijn collega's wél te spreken over het toernooi in de Nations League. De Rode Duivel trekt een vergelijking met de nieuwe Conference League.

Vertonghen noemt de duels in de Nations League 'belangrijk'. "Heel belangrijk zelfs", benadrukt hij tegenover Het Laatse Nieuws. "Door de onbegrijpelijke en dramatische timing van de FIFA heb je geen normale voorbereiding op het WK", vervolgt Vertonghen cynisch. "Als dat WK in de zomer valt, heb je tijd om fysiek te herstellen en te rusten of net jongens speelminuten te gunnen."

Vertonghen geeft aan de wedstrijden in de Nations League te zien als de ideale voorbereiding op het WK. "Terwijl het óók belangrijke wedstrijden op zích zouden moeten zijn. De Nations League is een trofee. Misschien heeft het nu nog niet die waarde. Maar de Conference League had die ook niet, tot Mourinho hem won."

Met België neemt Vertonghen het zondag in en tegen Nederland op voor de laatste wedstrijd van de poulefase van de Nations League. Oranje staat na vier duels op tien punten. De ploeg van bondscoach Roberto Martínez verzamelde er drie minder.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie