Nieuws

Simons lijkt keuze te hebben gemaakt: 'Uiteindelijk is het einddoel Oranje'

Simons lijkt keuze te hebben gemaakt: 'Uiteindelijk is het einddoel Oranje'

20-09-2022 21:45
0

Xavi Simons werd voor het eerst opgeroepen voor Jong Oranje, maar het Nederlands Elftal speelt nog niet echt in zijn hoofd. Wel lijkt het talent definitief zijn keuze te hebben gemaakt om voor Nederland uit te komen.

Simons heeft nog niet gesproken met Louis van Gaal. "Nee, ik heb geen contact gehad met de bondscoach. Er zitten vrij goede spelers bij het grote Oranje. Ik moet het gewoon hier (bij Jong Oranje, red.) laten zien en dan weet je maar nooit wat er kan gebeuren", aldus de middenvelder annex aanvaller tegenover het Algemeen Dagblad. Simons kan ook voor Spanje uitkomen, maar lijkt definitief voor Nederland te hebben gekozen. "Dingen kunnen snel gaan. Uiteindelijk is het einddoel Oranje."

Voorlopig focust Simons zich in ieder geval op presteren bij Jong Oranje. "Voor mij is dit al een stap om met prachtige spelers te spelen. Daarna zullen we zien of het kan gebeuren. Ik denk er niet veel over na. Met mijn hoofd ben ik nu hier. Ik wil gewoon genieten en spelen en dan zien we wel."

Simons doorliep meerdere jeugdelftallen van Oranje. De keuze van de spelverdeler komt daardoor niet als een complete verrassing.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie