Nieuws

Boulahrouz legt vinger op zere plek: 'Ajax viel me gewoon enorm tegen'

Boulahrouz legt vinger op zere plek: 'Ajax viel me gewoon enorm tegen'

19-09-2022 21:50 Laatste update: 21:58

Khalid Boulahrouz vond Ajax enorm tegenvallen in de verloren topper tegen AZ. Naast de individuele fouten legde de voormalig Oranje-international de vinger op de zere plek bij de Amsterdammers.

Boulahrouz speelde zelf in de jeugd bij Ajax en keek op van het spel wat de Amsterdammers in Alkmaar op de mat legde. "Ik vond ze tegen vallen, zowel als team als individueel. Ze hadden het lastig met de druk die AZ zette, maar ook de agressiviteit in de duels. En dan heb je ook nog de individuele fouten. Devyne Rensch die bijvoorbeeld de fout in gaat", vertelde Boulahrouz aan tafel bij Rondo. Volgens de oud-verdediger zakte bijna iedereen bij Ajax door het ijs. "Ajax viel me gewoon enorm tegen. Buiten Álvarez en Pasveer haalde gewoon niemand het niveau dat we willen zien. Bergwijn, Berghuis en Taylor gaven allemaal niet thuis."

Gullit stelt dat de wedstrijd tegen Liverpool ook niet onbelangrijk was. "Dat was wel een reality check." Boulahrouz sluit zich aan bij de woorden van Gullit en zag een overeenkomst tussen Liverpool en AZ. "Wat AZ goed deed is dat ze met de nummer negen en nummer tien druk gingen zetten." Door het verlies van Ajax tegen AZ moeten de Amsterdammers de koppositie nu delen met PSV. De Eindhovenaren hebben een beter doelsaldo waardoor ze koploper zijn van de Eredivisie.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!