Nieuws

Slot: 'Ga in de opstelling geen enkele rekening houden met PSV, kan ook niet'

Slot: 'Ga in de opstelling geen enkele rekening houden met PSV, kan ook niet'

14-09-2022 15:38 Laatste update: 15:39

Arne Slot houdt donderdagavond in het duel met Sturm Graz geen rekening met de topper van zondag tegen PSV. De oefenmeester van Feyenoord stelt dat hij geen concessies zal doen om zijn spelers zo fit mogelijk te hebben voor de Eredivisie-kraker. De missie is duidelijk: donderdag moet er gewonnen worden. 

Daags voor het treffen met de Oostenrijkers in de Europa League spreekt Slot over de twee duels op het persmoment. De trainer wordt gevraagd of de wedstrijd van PSV al in zijn achterhoofd zit. "Dat klopt, maar die wedstrijd zit letterlijk in mijn achterhoofd. Ik ben alleen maar bezig met Sturm Graz. Ik zal ook morgen (donderdag, red.) in de opstelling op geen enkele manier rekening houden met die wedstrijd, om de simpele reden dat we ons dat absoluut niet kunnen veroorloven, gezien de stand in Europa."

Feyenoord verloor het eerste duel in de Europa League teleurstellend met 4-2 van SS Lazio, waardoor de druk er bij de Rotterdammers vol op zit. "Een overwinning zou wel helpen ja. Je moet niks, maar het zou heel handig zijn dat wel te doen. We moeten morgen een stapje extra doen."

Een deel van De Kuip zal niet toegankelijk zijn voor het publiek, waardoor Het Legioen met iets minder mensen aanwezig zal zijn. Volgens Slot zal dat geen bepalende factor worden. "Ik heb niet lang geleden ervaren dat als er aan één kant geen supporters zijn, dat ik nog steeds ontzettend onder de indruk kan zijn van de sfeer in het stadion. Dat was tegen Marseille", besluit Slot. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!