Nieuws

'Overvolle agenda maakt inhalen van duel Arsenal en PSV pas in 2023 mogelijk'

'Overvolle agenda maakt inhalen van duel Arsenal en PSV pas in 2023 mogelijk'

13-09-2022 10:44
1

Het werd maandag bekend dat het duel tussen Arsenal en PSV in de Europa League wordt verplaatst vanwege het gebrek aan politiekrachten in Londen ten tijde van het duel. Vanwege de overvolle agenda in de Premier League en Europa wordt het extreem lastig dit jaar nog een geschikte datum te vinden om het duel af te werken.

Vanwege het overlijden van koningin Elizabeth werd de Premier League de afgelopen twee weekeinden al stilgelegd. Vanwege het WK, dat in november begint, wordt het lastig een geschikte datum te vinden de afgelaste wedstrijden tijdig in te halen. The Telegraph spreekt van 'the worst fixture backlog since the pandemic chaos', oftewel de zwaarste inhaalrace sinds de coronapandemie. 

De Britse krant verwacht dat de afgelaste wedstrijden, waaronder die tussen Arsenal en PSV in de Europa League, pas in januari of later worden ingehaald. Het duel tussen Rangers en Napoli werd al van dinsdag naar woensdag verplaatst en het duel tussen Arsenal en Brentford (op zondag) wordt vroeger gespeeld om de alcoholconsumptie tijdens de wedstrijd hopelijk te verminderen. Wegens de uitvaart van koningin Elizabeth, die maandag 19 september plaatsvindt, is er een groot tekort aan beveiliging en politiekrachten in de stadions. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!