Nieuws

Schmidt uitgeroepen tot trainer van de maand augustus in Portugal

Schmidt uitgeroepen tot trainer van de maand augustus in Portugal

10-09-2022 12:01

Roger Schmidt is uitgeroepen tot trainer van de maand augustus in Portugal. De Duitser is met Benfica momenteel koploper in de competitie en in de Champions League poule.

Vorig seizoen had de oefenmeester nog PSV onder zijn hoede. Waar de Duitser in Eindhoven een periode beleefde met pieken en dalen lijkt hij in Portugal zijn plek te hebben gevonden. Met vijftien punten uit vijf wedstrijden is Benfica nog ongeslagen in de competitie. Daarnaast won O Glorioso met 2-0 van Maccabi Haifa in de poulefase van de Champions League. Hierdoor staan ze bovenaan in groep H. Komende woensdag wacht echter een absolute krachtmeting als Schmidt en zijn ploeg het in Turijn opnemen tegen Juventus.

Schmidt was twee jaar lang trainer van PSV. In Eindhoven won de Duitser in zijn laatste seizoen nog de KNVB Beker waardoor zijn periode nog enige glans kreeg. Voor zijn periode in Nederland was Schmidt trainer van onder andere het Chinese Beijing Guoan, Bayer Leverkussen en RB Salzburg.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!