Oranje Leeuwinnen plaatsen zich voor het WK na beslissende goal in blessuretijd

06-09-2022 23:58 Laatste update: 07-09-2022 00:00

De Oranje Leeuwinnen hebben zich in de Galgenwaard geplaatst voor het WK. Dankzij een late goal van Esmee Brugts won de ploeg van bondscoach Andries Jonker met 1-0 van IJsland.

Nederland begon erg sterk aan de wedstrijd, die gewonnen moest worden om rechtstreeks door te stromen naar het WK. Bij puntverlies stond er nog een play-offs op het programma. Ondanks dat de Oranje Leeuwinnen erg goed startten, wist het niet op voorsprong te komen in Utrecht. Daniëlle van de Donk kreeg de beste kansen, maar kon er niet voor zorgen dat er gescoord werd voor rust.

Ook in het tweede bedrijf was de ploeg van Jonker dominant en veruit de bovenliggende partij. Geheel tegen de verhouding in, leken de bezoekers even op voorsprong te komen. Damaris Egurrola raakte echter de paal en dus bleef de stand gelijk. In de blessuretijd was het dan eindelijk raak voor Nederland. Brugts kopte een strakke voorzet in de verre hoek en bracht de enige treffer van de avond op het scorebord. Oranje kan zich opmaken voor het WK van 2023, dat gehouden wordt in Nieuw-Zeeland en Australië.