Nieuws

Mossou lovend over Ajacied: 'Brobbey deed wat meer mensen zouden moeten doen'

Mossou lovend over Ajacied: 'Brobbey deed wat meer mensen zouden moeten doen'

31-08-2022 11:28 Laatste update: 11:29

Sjoerd Mossou is erg onder de indruk van Brian Brobbey. De Ajax-spits werd na zijn doelpunt tegen FC Utrecht in Stadion Galgenwaard racistisch bejegend, maar na afloop van de wedstrijd bleef hij opmerkelijk kalm voor de camera.

"Ik trek me er niets van aan. We hebben lekker gewonnen", zei Brobbey na afloop van het duel. Mossou heeft hier enorm veel respect voor. 'Wie apengeluiden uitbraakt richting een mens van kleur is zo zonder moraal, dat hij onherroepelijk deel uitmaakt van de onderkant van de samenleving, van het uitschot, van het laagste van het laagste', schreeft hij in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

'Brobbey deed wat meer mensen zouden moeten doen, op gezette tijden: rustig en immuun blijven. Achteloos neerkijken op het gepeupel. Vooral niét proberen te duiden, of verklaringen te zoeken. Niet terugschoppen, niet het gevecht zoeken, zelfs niet veroordelen, maar onaantastbaar doorgaan met waar je gebleven was', aldus Mossou. 'Brobbey boekte op geheel eigen wijze een klinkend resultaat: zelfs het laagste van het laagste zakte nog wat verder weg in de bodem.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!