Transfernieuws

FC Groningen lijkt voor te sorteren op Strand Larsen-vertrek en presenteert spits

FC Groningen lijkt voor te sorteren op Strand Larsen-vertrek en presenteert spits

30-08-2022 08:07

FC Groningen heeft met Florian Krüger (foto links) een nieuwe spits aangetrokken. De Duitse aanvaller is overgenomen van Arminia Bielefeld en heeft een contract getekend tot medio 2026 bij de noorderlingen.

De Trots van het Noorden communiceert niet wat voor een bedrag er met de overgang gepaard gaat. Krüger werkte tot dusver zijn wedstrijden grotendeels af in de Tweede Bundesliga. In 86 wedstrijden was hij goed voor twintig goals en twintig assists. De afgelopen jaargang speelde hij in de Bundesliga en kwam hij niet verder dan één doelpunt en twee assists in 27 wedstrijden.

De Duitse Groningen-trainer Frank Wormuth kende Krüger al langer, zo blijkt uit informatie op de clubsite. "Florian is een multifunctionele aanvaller, die als spits kan spelen of om een diepe spits heen en eventueel ook vanaf de zijkanten", reageert technisch directeur Mark-Jan Fledderus op de komst van de aanvaller. "Hij is dynamisch, behoorlijk snel en kan goed afwerken. Florian heeft Bundesliga-ervaring op het hoogste niveau en in de Tweede Bundesliga een behoorlijk rendement gehaald."

Met de komst van de spits lijkt een transfer van Jörgen Strand Larsen realistischer te worden. De Noorse spits wordt begeerd door diverse clubs en staat in de belangstelling van onder meer Middlesbrough en Celta de Vigo. Ondanks biedingen van meer dan tien miljoen euro is de aanvaller nog steeds FC Groningen-speler.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!