Wedstrijdverslag

Bayern stuit op uitblinker Sommer, Arsenal wint in de slotfase, Juventus morst

Bayern stuit op uitblinker Sommer, Arsenal wint in de slotfase, Juventus morst

27-08-2022 20:55 Laatste update: 21:01

Bayern München is er zaterdagavond niet in geslaagd van Borussia Mönchengladbach te winnen. Mede door een uitblinkende Yann Sommer bleef het 1-1 in de Allianz Arena. Juventus wist in eigen huis ook niet af te rekenen met AS Roma, ondanks een geweldige vrije trap van Dusan Vlahovic. Arsenal blijft wél ongeslagen in de competitie en wist in de slotfase met promovendus Fulham FC af te rekenen. 

Bayern München  - Borussia Mönchengladbach 1-1

Bij Der Rekordmeister begonnen aanwinsten Matthijs de Ligt, Noussair Mazraoui en Ryan Gravenberch op de bank. Sadio Mané leek snel de score te openen, maar de Senegalees zag al voor de vijfde keer dit seizoen dat één van zijn treffers werd afgekeurd. Toch waren het de bezoekers die de openingstreffer maakte. Dayot Upamecano blunderde en Marcus Thuram maakte gebruik van die fout. 

In het tweede bedrijf ging Bayern nadrukkelijk op zoek naar doelpunten en de gelijkmaker kwam tot stand door Leroy Sané. De rest van de wedstrijd bleef Bayern op doelman Sommer stuiten, die in totaal negentien reddingen verrichte en de wedstrijd van zijn leven keepte. 

Juventus - AS Roma 1-1

Paolo Dybala trad voor het eerst op tegen zijn oude ploeg en werd warm onthaald, maar de Argentijn moest met lede ogen aanzien hoe Juventus in de tweede minuut de leiding nam. Vlahovic schoot fantastisch binnen vanuit een vrije trap: de inzet van de Serviër knalde via de onderkant van de lat in het doel. Manuel Locatelli leek de score te verdubbelen, maar Vlahovic maakte in aanloop naar de goal hands. 

Dybala wist zelf wel gedeeltelijk voor de gelijkmaker te zorgen. De vleugelspeler gaf een assist op Tammy Abraham, die voor de 1-1 tekende. Arek Milik debuteerde voor De Oude Dame, maar was vooral in verdedigend opzicht nuttig voor de club uit Turijn. Verder dan een 1-1 gelijkspel kwamen beide ploegen niet. 

Arsenal - Fulham 2-1

Arsenal ging als koploper het duel met Fulham in en domineerde in de eerste helft. Desondanks wist Fulham de score te openen door wonderspits Aleksander Mitrovic. Verdediger Gabriel Magalhães zat mis en moest zijn fout erkennen. Martin Odegaard speelde een sterke wedstrijd en wist tevens voor de gelijkmaker te zorgen. Vlak voor tijd was het uitgerekend Gabriel die zijn fout goedmaakte, door van dichtbij binnen te tikken. Arsenal blijft foutloos in de Premier League en gaat aan kop met twaalf punten uit vier duels. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!