Nieuws

Jansen: 'Odgaard is weer aangesloten, Bazoer en Karlsson hebben nog langer nodig'

Jansen: 'Odgaard is weer aangesloten, Bazoer en Karlsson hebben nog langer nodig'

25-08-2022 18:30

Pascal Jansen heeft vertrouwen dat FC Twente donderdagavond de 4-0 voorsprong uit het heenduel met Gil Vicente weet te verdedigen. De oefenmeester van AZ is zich er wel bewust van dat de Portugezen alles op alles gaan zetten om het de Alkmaarders zo lastig mogelijk te maken.

"Gil Vicente zal er alles aan doen om die 4-0 ongedaan te maken", zegt Jansen woensdag op het persmoment. "Als ik hun trainer was geweest, had ik ook nog geloof gehad in een goede afloop. Wij moeten de kleine dingen goed blijven doen. Hoe eenvoudig dat ook lijkt. Dat zit ‘m vooral in de speldiscipline. Mijn ploeg is dan in staat om alle energie en alle goed impulsen van de tegenstander te counteren en te neutraliseren."

De oefenmeester van AZ geeft aan dat één van de sterkhouders van de ploeg weer bij de wedstrijdselectie zit. "Jens Odgaard is weer aangesloten. Hij is er weer bij en is een belangrijke speler voor ons", aldus Jansen over de aanvaller die deze zomer voor ruim vier miljoen euro de overstap van Sassuolo naar Alkmaar maakte. "Zinho Vanheusden heeft goed kunnen trainen en is dichterbij gekomen. Het weekend hebben we goed besteed om rust te pakken. Jesper Karlsson en Riechedly Bazoer hebben nog langer nodig om fit te worden", besloot de AZ-trainer.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!