Nieuws

Slot steekt loftrompet: 'Ik zie een andere Patrik Walemark dan vorig seizoen'

Slot steekt loftrompet: 'Ik zie een andere Patrik Walemark dan vorig seizoen'

17-08-2022 18:28 Laatste update: 19:59

Arnse Slot is erg te spreken over de ontwikkeling die Patrik Walemark heeft doorgemaakt bij Feyenoord. De oefenmeester van de Stadionclub ziet een hele andere speler dan vorig seizoen.

Feyenoord telde afgelopen seizoen 3,25 miljoen euro neer plus één miljoen euro aan mogelijke bonussen voor Walemark. In het begin had de twintigjarige Zweed het lastig in Rotterdam, maar hij voelt zich steeds meer thuis in Nederland. "Patrik is fysiek een stuk sterker geworden", zegt Slot in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Niet alleen door de voorbereiding op dit seizoen, maar ook door het halve seizoen dat hij al bij ons was. Ja, ik zie wel een andere Patrik Walemark dan vorig seizoen. Dat is ook niet zo gek, want hij heeft een heel goede voorbereiding gehad als het gaat om zes weken lang dagelijks bij de groep zijn."

Walemark speelde in de eerste speelronde van de Eredivisie een hele goede wedstrijd. "Het helpt iedere speler als je vroeg in de wedstrijd een doelpunt maakt zoals Patrik deed tegen Vitesse. Dat geeft het team vertrouwen, maar natuurlijk ook het individu. Dat kon Patrik ook goed gebruiken", laat Slot weten. "Tegen Vitesse zag ik al een andere Walemark dan in veel wedstrijden die hij daarvoor bij ons speelde. Op trainingen hadden we al wel gezien dat het er zeker wel in zit bij hem. Het is nu aan hem om het constant te laten zien. En dat is ook noodzakelijk. In programma’s hoor ik wel eens voorbij komen dat wij meer dan twee goede buitenspelers hebben, dus dat maakt dat ze constant en goed moeten blijven presteren.’"

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!