Opinie

Lofzang voor Streuer: 'Hij geeft niets toe, is ijskoud en heel sterk in de media'

Lofzang voor Streuer: 'Hij geeft niets toe, is ijskoud en heel sterk in de media'

16-08-2022 14:57
1

FC Twente is uitstekend begonnen aan het nieuwe seizoen na de knappe vierde plaats in de voorbije jaargang. Donderdag wacht het Italiaanse Fiorentina als laatste horde naar de groepsfase van de Conference League. De mannen van #DoneDeal de Podcast van VoetbalPrimeur zijn vol lof over Jan Streuer en vinden dat Ron Jans de lat wel wat hoger mag leggen bij FC Twente.

De technisch directeur van de Tukkers heeft er dit seizoen in geslaagd om weer een ijzersterk elftal op de been te brengen. Daarnaast toont hij ook een harde onderhandelaar te zijn, gezien zijn opstelling rondom een eventuele transfer van smaakmaker Ramiz Zerrouki naar Feyenoord. "Streuer doet het echt heel goed", is redacteur Tim van Duijn lovend. "Hij geeft niets toe. Hij is ijskoud en ik vind hem ook heel sterk in de media."

De selectie herbergt enkele grote namen, ziet ook VP-hoofdredacteur Dennie van Laar. "Hij heeft Vlap binnengehaald, uit Den Haag Steijn binnengehaald en Brenet weten binnen te houden én Van Wolfswinkel ontpopt zich nu echt tot een absolute smaakmaker", somt Van Laar op. "Misidjan is geweldig, dit weekend was hij echt ijzersterk."

Lars Teunissen stelde Jans de vraag of het aanvallen van de top-drie dit seizoen realistische was. "Hij keek me gek aan. Hij vond het een heel rare vraag", vertelt Teunissen. "Het is niet meer dan logisch als je vorig seizoen vierde wordt en je goed inkoopt en vervolgens ambitie hebt. Van Wolfswinkel zei hetzelfde overigens. Hij zou het niet raar vinden als Twente zesde of zevende zou worden."

De reactie van Jans wordt vervolgens als 'Calimero-gedrag' omschreven. "Als je zevende wordt met dit elftal heb je het gewoon niet goed gedaan", besluit Van Duijn.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!