Nieuws

Langeler levert contract in bij PEC Zwolle, assistent Lodeweges solidair

Langeler levert contract in bij PEC Zwolle, assistent Lodeweges solidair

16-11-2021 09:57

Art Langeler is niet langer trainer van PEC Zwolle. Hij levert zijn contract in, omdat hij te weinig perspectief ziet in de situatie waarin de club zich momenteel bevindt.

PEC bungelt onderaan in de Eredivisie en wist tot nu toe slechts vier punten uit twaalf wedstrijden te halen. De situatie is precair: nummer zestien Sparta heeft al zes punten meer verzameld.

De belangrijkste reden die de Zwolse trainer aanvoert, is dat hij geen vertrouwen heeft 'de prestatiecurve binnen korte termijn om te draaien'. Assistent Dwight Lodeweges, die een jaar geleden nog even als interim-bondscoach fungeerde, is solidair met Langeler en stapt ook op.

PEC Zwolle geeft in een reactie op de clubsite aan de beslissing van het duo te accepteren en bedankt hen voor bewezen diensten. De zoektocht naar een nieuwe trainer is inmiddels gestart. Voorlopig neemt de huidige technische staf de honneurs waar. Langeler is door het inleveren van zijn contract de eerste trainer die dit seizoen voortijdig vertrekt.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!