Transfernieuws

'FC Barcelona bereikt akkoord met Chelsea over transfersom Frenkie de Jong'

'FC Barcelona bereikt akkoord met Chelsea over transfersom Frenkie de Jong'

11-08-2022 07:02 Laatste update: 07:02
1

Chelsea gaat zich mogelijk versterken met Frenkie de Jong. Het Spaanse SPORT meldt dat de Engelse grootmacht een akkoord heeft bereikt met FC Barcelona over een transfer van de Oranje-international.

De Spaanse krant schrijft donderdagochtend dat er een akkoord bereikt is over een transfersom van tachtig miljoen euro. De Jong leek lange tijd in Barcelona te willen blijven, maar is nu wel heel dichtbij een overstap naar Chelsea. Eerder toonde het Manchester United van manager Erik ten Hag al concrete interesse in de creatieve middenvelder. Barça en United bereikten een akkoord. De Jong weigerde desondanks mee te werken, aangezien hij in de Champions League wil spelen.

Ali Dorsun, de belangenbehartiger van De Jong, arriveerde woensdag in Barcelona voor een gesprek met de clubleiding. Naar verluidt wordt er de komende dagen een beslissing gemaakt over de toekomst van de ex-Ajacied. De Oranje-international en Barcelona liggen in de clinch over zijn salaris en die situatie is vooralsnog onveranderd. De spelverdeler weigert salaris in te leveren. De Catalanen hem graag verkopen, zodat ze de nieuwe zomeraanwinsten kunnen inschrijven voor La Liga.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!