Wedstrijdverslag

Volendam zonder te spelen grote winnaar van KKD-zondag: bizarre 4-4 in Kralingen

Volendam zonder te spelen grote winnaar van KKD-zondag: bizarre 4-4 in Kralingen

14-11-2021 22:08

Keuken Kampioen Divisie-koploper FC Volendam komt dit weekend niet in actie, maar heeft nummer drie De Graafschap én achtervolger Excelsior averij op zien lopen. De Kralingers leken tegen Almere City een probleemloze zege te boeken, maar verslikten zich in de veerkracht van de tegenstander en konden uiteindelijk opgelucht ademhalen: 4-4 (!) werd het.

Na een kwartier spelen had Reuven Niemeijer met een fraaie hakbal gescoord, had Keuken Kampioen Divisie-topscorer Thijs Dallinga zijn zeventiende van het seizoen gemaakt en leek er geen vuiltje aan de lucht voor Excelsior. Lance Duijvestijn maakte het voor rust nog wel spannend, maar na een eigen doelpunt van Sije Resink werd de marge weer twee in Rotterdams voordeel.

Bij het ingaan van de slotfase stond Jonas Arweiler echter op en kwam de wedstrijd compleet op zijn kop te staan. De Duitse spits werd twee keer achter elkaar gevonden door Bradly van Hoeven en kopte ook een voorzet van Jeffrey Puriel knap binnen: 3-2, 3-3 én 3-4, een glaszuivere hattrick in een tijdsbestek van nog geen tien minuten. Heel lang kon Almere City echter niet genieten van deze opzienbarende comeback: Niemeijer maakte er met zijn tweede van de avond al snel 4-4 van.

De editie van vorig seizoen eindigde uiteindelijk in een 4-6 zege voor Almere City, ditmaal bleef het bij 'slechts' acht doelpunten in Kralingen. In Volendam zal men tevreden toe hebben gekeken. Het Andere Oranje staat nu twee punten voor op Excelsior en vier op De Graafschap, dat eerder op de zondag met 1-1 gelijkspeelde tegen Telstar.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!