Nieuws

'Benfica doet moeite voor Aursnes: directeur stapt op vliegtuig naar Nederland'

'Benfica doet moeite voor Aursnes: directeur stapt op vliegtuig naar Nederland'

06-08-2022 10:24

Na de 4-0 winst tegen Arouca zijn vertegenwoordigers van Benfica op het vliegtuig naar Nederland gestapt om te onderhandelen over Frederik Aursnes. De ideeën van Feyenoord en de Portugezen liggen nog uit elkaar, maar naar verwachting zullen ze elkaar gaan vinden.

Dat meldt De Telegraaf. Benfica zou een som van tien miljoen euro hebben geboden, een aanbod dat Feyenoord naar de prullenbak heeft verwezen. De Rotterdammers zetten een stuk hoger in de onderhandelingen over de Noor, die in de zomer van 2021 voor nog geen half miljoen euro werd overgenomen van Molde FK.

Benfica zou ver willen gaan voor Aursnes, die veel indruk heeft gemaakt op trainer Roger Schmidt. De Duitse oefenmeester heeft de middenvelder vorig jaar wekelijks in de Eredivisie kunnen bewonderen en is overtuigd van zijn kunnen. Om die reden is Benfica-directeur Rui Pedro Braz op het vliegtuig gestapt naar Rotterdam.

Aursnes zelf zal nog minimaal één keer moeten presteren in de Eredivisie. "Aursnes heeft vandaag nog meegetraind en hij staat ook bij de basis voor zondag", vertelde Feyenoord-trainer Arne Slot vrijdag op de persconferentie. "Dus ik heb op dit moment geen reden om te denken dat hij tegen Vitesse niet meedoet. Als er biedingen komen die acceptabel zijn voor de club, dan kunnen er nog spelers vertrekken. Maar dat geldt toch bijna voor alle clubs tot het einde van de transferwindow?"

Feyenoord speelt zondag met Aursnes tegen Vitesse. Om 14.30 zal er worden afgetrapt in de Gelredome.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!