Nieuws

Burgzorg maakt indruk bij Mainz: 'Met hem kunnen we een wedstrijd veranderen'

Burgzorg maakt indruk bij Mainz: 'Met hem kunnen we een wedstrijd veranderen'

01-08-2022 16:56

Delano Burgzorg maakt in de voorbereiding op seizoen 2022/2023 veel indruk op de Duitse voetbalvelden. De Nederlandse aanvaller van FSV Mainz 05 klopt met zijn goede prestaties nadrukkelijk op de deur voor een basisplaats.

Burgzorg maakte in januari de overstap van Heracles Almelo naar Duitsland. In zijn eerste half jaar kwam de 23-jarige vleugelaanvaller slechts tot drie optredens in de hoofdmacht door een hartspierontsteking na een coronabesmetting. Burgzorg is weer volledig hersteld en etaleert zijn klasse in de voorbereiding van Mainz.

Hij speelde onder meer twee uitstekende wedstrijden tegen Newcastle United en Erzgebirge Aue. "Burgzorg maakte tegen Aue een mooi doelpunt en was bijna niet te verdedigen", zegt technisch directeur Martin Schmidt tegenover BILD. "We hebben in de voorhoede meer opties gekregen en dat verhoogt ook de druk op de aanvallers die tegen Aue in de basis stonden", doelt de bestuurder op Jonny Burkardt en Karim Onisiwo.

Mainz-trainer Bo Svensson is ook erg te spreken over de prestaties van de voormalig aanvaller van De Graafschap en Heracles. "Delano is een heel ander type speler, met hem kunnen we een wedstrijd veranderen', klinkt het. "We hebben met hem nog meer mogelijkheden. Het gaat nu om de juiste mix: wanneer hebben we welk type spits nodig?" 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!