Nieuws

Meer details over Martínez-bonussen: 'United betaalt Ajax per wedstrijd'

Meer details over Martínez-bonussen: 'United betaalt Ajax per wedstrijd'

30-07-2022 08:54 Laatste update: 09:07

Manchester United deed met Lisandro Martínez tot nu toe zijn grootste aankoop van deze zomer. De Engelse grootmacht maakt een vaste transfersom van 57 miljoen euro over naar Ajax, dat nog eens tien miljoen extra aan bonussen kan verwachten. Volgens De Telegraaf worden de Amsterdammers per wedstrijd betaald.

Elke wedstrijd dat Martínez in actie komt voor The Mancunians, ontvangt Ajax een smak met geld. "Die bonus is 66.667 euro per wedstrijd dat Martínez speelt, of hij nou één minuut speelt of niet. Het is met een maximum van dertig wedstrijden per seizoen. Dat gaat om twee miljoen euro per jaar.”

Verweij maakt snel een rekensom tijdens de voetbalpodcast van de ochtendkrant. “Als je weet dat ze ongeveer zeventig wedstrijden per jaar spelen, moet dat te realiseren zijn. Het geldt voor alle competities, dus ook bijvoorbeeld de League Cup en de FA Cup. Voor Ajax-begrippen vind ik het een hele bijzondere bonus.”

Dat Martínez een transfer naar United zou maken was al langer bekend, maar afgelopen week werd hij officieel gepresenteerd. De Argentijn zit naar eigen zeggen ‘vol vuur’ en is klaar ‘om de volle 100% te geven'.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!