Comeback van Ibrahimovic levert Zweden niets op: WK-ticket plots in gevaar

11-11-2021 21:11

De terugkeer van Zlatan Ibrahimovic bij het Zweedse nationale elftal is uitgelopen op een deceptie. De sterke spits speelde voor het eerst sinds acht jaar in de basis van de Scandinaviërs, maar ging met 2-0 onderuit in Georgië.

De veertigjarige Zlatan stond in de spits geposteerd en moest samen met Alexander Isak voor de doelpunten zorgen in Batoemi. De thuisploeg slaagde er echter in om stand te houden en overleefde in de eerste helft een aantal grote Zweedse kansen.

De Georgische vasthoudendheid werd na rust beloond. Kvicha Kvaratshkhelia opende uit de kluts de score voor zijn land en ruim tien minuten tijd verdubbelde hij de marge. Die klap kwamen de Zweden, die de betere partij waren in Georgië, niet meer te boven.

Daarmee komt het WK-ticket waar de formatie van bondscoach Janne Andersson zo hard voor hadden gevochten, alsnog in gevaar. Op de slotdag gaat Zweden in een onderling duel met Spanje uitmaken wie zich direct plaatst en wie de gevreesde play-offs moet spelen.