Transfernieuws

Officieel: ex-PSV'er Zinchenko verkast van Manchester City naar Arsenal

Officieel: ex-PSV'er Zinchenko verkast van Manchester City naar Arsenal

22-07-2022 19:17

Witte rook in Noord-Londen: Oleksandr Zinchenko is officieel speler van Arsenal. De Oekraïner vertrekt bij Manchester City en tekent een meerjarig contract in het Emirates Stadium.

Arsenal meldt niet voor welk bedrag de club Zinchenko heeft losgeweekt bij de regerend landskampioen van Engeland. Volgens verschillende bronnen is er een bedrag van zo'n 35 miljoen euro gemoeid met de transfer. Arsenal nam eerder deze transferperiode al Gabriel Jesus over van The Citizens voor ruim vijftig miljoen euro. Zinchenko is de vijfde versterking in Noord-Londen: Jesus, Fábio Vieira, Matt Turner en Marquinhos kwamen tot dusver al naar Arsenal toe. Daar stond tegenover dat Mattéo Guendouzi, Konstantinos Mavropanos en Alexandre Lacazette de club verlieten. 

Manager Mikel Arteta is enorm verheugd met de komst van Zinchenko. "We zijn zo blij dat Alex zich bij ons heeft gevoegd. Hij is een speler die ik persoonlijk heel goed ken en hem bleef volgen na mijn tijd bij Manchester City. Alex is een speler van hoge kwaliteit die ons opties en veelzijdigheid zal geven", zegt hij op de clubsite. "Het gaat niet alleen om de posities die hij kan spelen, maar ook om de veelzijdigheid die hij ons zal geven in aanval en verdediging. Alex is een persoon met geweldige menselijke kwaliteiten en karakter. Ik ben enorm blij dat iedereen deze enorme inspanning heeft geleverd om Alex naar de club te halen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!