Transfernieuws

'Stevige concurrentie voor Feyenoord en Ajax: ook Arsenal richt zich op Matvienko'

'Stevige concurrentie voor Feyenoord en Ajax: ook Arsenal richt zich op Matvienko'

14-07-2022 07:38

Ajax en Feyenoord krijgen concurrentie uit de Premier League voor Shakhtar Donetsk-verdediger Mykola Matvienko. Ook Arsenal schakelt na het mislopen van Lisandro Martínez namelijk door naar de Oekraïner.

Dat meldt de Engelse boulevardkrant The Daily Mail. Woensdag werd bekend dat zowel Ajax als Feyenoord geïnteresseerd zouden zijn in de Oekraïens international, maar de Eredivisie-grootmachten kunnen dus rekenen op stevige concurrentie.

Arsenal was lang in de race voor Ajax-verdediger Lisandro Martínez, maar de Argentijn is inmiddels hard op weg om voor 55 miljoen euro de overstap te maken naar het Manchester United van Erik ten Hag. The Gunners schakelen daarom door naar plan-B. De 26-jarige Matvienko moet naar Londen komen. Matvienko kan als linker centrale verdediger én linksback uit de voeten.

Matvienko heeft nog een contract tot medio 2025 bij Shakhtar. De 51-voudig Oekraïens international zou rond de vijftien miljoen euro moeten kosten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!