Transfernieuws

'Zweedse rechtsback overtuigt Van Wonderen op proef, Heerenveen wil toeslaan'

'Zweedse rechtsback overtuigt Van Wonderen op proef, Heerenveen wil toeslaan'

12-07-2022 23:18

SC Heerenveen wil graag door met Hussein Ali. De Zweedse rechtsback was de afgelopen anderhalve week op proef bij de Friezen en de club is onder de indruk van de speler. 

Dat meldt de Leeuwarder Courant. De twintigjarige Ali staat momenteel nog onder contract bij Örebro SK, maar dat loopt slechts tot het einde van dit kalenderjaar door. Ali moet de concurrent van Milan van Ewijk worden. Trainer Kees van Wonderen is overtuigd van de Zweed, maar Heerenveen moet eerst nog met de Zweedse club onderhandelen. Vervolgens moet er een persoonlijk akkoord met de speler worden bereikt. 

Ali brak in 2018 door bij het O18-eltftal van Mälmo en maakte in 2019 de overstap naar Orebrö, waar hij een driejarig contract tekende. De rechtsback speelde dit seizoen zeven wedstrijden in de Superettan, het tweede niveau van Zweden. Lewis Fiorini staat ook op de radar van Heerenveen, maar het is nog niet bekend of de club ook wil doorpakken voor de centrale middenvelder. Heerenveen lijfde deze transferperiode al Andries Noppert, Alex Timossi en Mats Köhlert in. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!