Transfernieuws

Ajax slaat slag en bindt talentvolle Ünüvar met langlopend contract

Ajax slaat slag en bindt talentvolle Ünüvar met langlopend contract

04-07-2022 22:10 Laatste update: 22:14

Naci Ünüvar blijft ook de komende jaren verbonden aan Ajax. Het negentienjarige talent heeft zijn contract bij de Amsterdammers verlengd tot medio 2026.

De vorige verbintenis van de kleine aanvaller liep tot medio 2023 in de hoofdstad. Dit seizoen maakt Ünüvar onderdeel uit van Ajax 1 in de voorbereiding op het nieuwe seizoen, nadat hij in de afgelopen seizoenen in Jong Ajax te bewonderen was. De buitenspeler krijgt de kans om zichzelf te bewijzen in het eerste elftal, zo communiceert de club via de officiële kanalen.

Al sinds 2011 verdedigt Ünüvar de clubkleuren van Ajax. Zijn eerste minuten in de hoofdmacht maakte hij al op 22 januari 2020 tegen SV Spakenburg (7-0 winst) in strijd om de KNVB Beker. Zoals een Amsterdamse traditie betaamt, was hij direct trefzeker in zijn eerste wedstrijd. Daarna kwam hij nog tot twee wedstrijden voor het vlaggenschip van Ajax.

Bij Jong Ajax is zijn rol in de afgelopen jaren veel groter geweest. In 72 wedstrijden voor Jong Ajax was hij 24 keer trefzeker en bereidde hij achttien treffers voor. De marktwaarde van Ünüvar wordt door Transfermarkt geschat op 3,5 miljoen euro.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!