Transfernieuws

Wie is Tim Iroegbunam, het vermeende nieuwe transfertarget van Ajax?

Wie is Tim Iroegbunam, het vermeende nieuwe transfertarget van Ajax?

26 maart - 17:38 Laatste update: 18:00

Ajax zou zich komende zomer willen versterken met Tim Iroegbunam, zo weet Football Insider te melden. Maar wie is dit nieuwe vermeende transfertarget van de Amsterdammers en hoe veel moet hij kosten? VoetbalNieuws stelt Iroegbunam aan je voor!

Geboren op 30 juni 2003 in Great Barr, Engeland zet Iroegbunam zijn eerste stappen in het voetbal als jeugdvoetballer van Sutton United. Op jonge leeftijd wordt de Engelsman door West Bromwich Albion en doorloopt daar de jeugdopleiding. Tot een debuut in de hoofdmacht komt het niet. Wel zat Iroegbunam in mei 2021 bij de wedstrijdselectie voor de competitiewedstrijd tegen Leeds United in de Premier League. Enkele maanden later vertrekt de verdedigende middenvelder bij West Brom en tekent een contract bij Aston Villa.

In Birmingham begint Iroegbunam in het Onder-23-elftal van Aston Villa, voordat hij in december 2021 voor het eerst bij de wedstrijdselectie van het eerste zit. Het duurt nog tot eind februari 2022 voordat de rechtspoot zijn profdebuut dan eindelijk te pakken heeft. Tijdens het bezoek aan Brighton & Hove Albion (0-2) mag hij vier minuten voor tijd invallen. Wat dat seizoen volgen zijn nog eens twee optredens in het eerste: een invalbeurt en zijn basisdebuut. Het volgende seizoen wordt Iroegbunam aan Queens Park Rangers uitgeleend. In het seizoen 2022/23 komt de middenvelder 32 keer in actie en weet daarin zelfs twee keer het net te vinden. Afgelopen zomer keerde Iroegbunam weer terug bij Aston Villa.

Dit seizoen staat de teller op acht optredens in het eerste, waaronder zijn Europese debuut. Tijdens de achtste finales van de Conference League staat Iroegbunam tijdens het bezoek aan Ajax (0-0) in de basis en speelt 74 minuten mee. Tijdens de return (4-0) moet hij het vervolgens doen met een invalbeurt van ruim een kwartier.

Contractsituatie Iroegbunam en interesse van Ajax

Bij zijn overstap naar Aston Villa tekende Iroegbunam een contract tot medio 2027. Echter komt de middenvelder amper in de plannen van Unai Emery voor en zou daardoor willen vertrekken. Aston Villa zou Iroegbunam willen laten gaan om zo miljoenen bij elkaar te schrapen. Hiervan zou Ajax gebruik willen maken. De waarde van de twintigjarige Iroegbunam wordt geschat op vier miljoen euro.

Interlandcarrière Iroegbunam

Iroegbunam, die ook roots in Nigeria heeft, maakte in diverse jeugdelftallen van Engeland al zijn opwachting. Zo staat zijn teller voor de Onder-19 op zes interlands en kwam hij voor de Onder-20 vijf keer in actie, waarin hij goed was voor één doelpunt. Daarnaast was hij in 2022 ook aanwezig op het gewonnen EK Onder 19.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!