Nieuws

Ajax en transfergoeroe Christopher Vivell: perfecte match of potentieel probleem?

Ajax en transfergoeroe Christopher Vivell: perfecte match of potentieel probleem?

26 maart - 15:18

Ajax toont serieuze interesse in Christopher Vivell voor de sleutelrol van transferdirecteur. Zijn parcours, dat zowel opzienbarende successen als controversiële momenten kent, wordt door VoetbalNieuws.nl onder de loep genomen.

De successen van Vivell: van Haaland tot Gvardiol

Bij Red Bull Salzburg liet Vivell zijn talent voor het ontdekken van topvoetballers zien, met het binnenhalen van Erling Haaland als zijn kroonjuweel. Zijn overstap naar RB Leipzig markeerde een periode waarin Vivell zich ontpopte als een strategische denker, verantwoordelijk voor het vormgeven van het transferbeleid van de club. Onder zijn leiding maakte Leipzig indrukwekkende transfers, zoals de aankoop van Josko Gvardiol, die later voor een recordbedrag werd verkocht aan Manchester City. Andere significante aanwinsten onder zijn bewind waren Mohamed Simakan en Benjamin Henrichs, die beide uitgroeiden tot waardevolle krachten voor Leipzig.

Vivells vermogen om zowel inkomende als uitgaande transfers strategisch te beheren, bleek uit de verkoop van Dayot Upamecano en Ibrahima Konaté voor grote bedragen, wat RB Leipzig niet alleen financieel voordeel opleverde, maar ook sportieve stabiliteit bood. Zijn laatste seizoen bij Die Roten Bullen werd gekenmerkt door een relatief ingetogen transferbeleid, waarbij de focus lag op kwalitatieve versterkingen zoals David Raum en Xaver Schlager, en de terugkeer van Timo Werner, wiens prestaties echter achterbleven bij de verwachtingen.

Waarom sommigen twijfels hebben over Vivells mogelijke aanstelling

De overstap naar Chelsea bleek een keerpunt in Vivells carrière, waar zijn korte ambtstermijn overschaduwd werd door kostbare transfers die tot nu toe niet de verwachte impact hebben gehad. Zijn betrokkenheid bij de recordbrekende transfer van Enzo Fernández, en een reeks andere aanzienlijke investeringen die hun waarde nog moeten bewijzen, roept vragen op over zijn besluitvormingsproces bij de Londenaren.

Desondanks blijft Ajax geïnteresseerd, zoals bevestigd door meerdere bronnen. De beslissing is nog in beraad, maar de voorkeur van Ajax-directeur Alex Kroes lijkt uit te gaan naar Vivell, wiens trackrecord van succesvolle transfers bij RB Salzburg en RB Leipzig zwaarder weegt dan zijn controversiële periode bij Chelsea. Met zijn ervaring en bewezen vermogen om talent te identificeren en te onwikkelen, blijft Vivell een prominente kandidaat voor de vacante positie in Amsterdam.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!