Nieuws

'Feyenoord staat voor 'monsterklus': renovatie en wederom cruciale rol voor Slot'

'Feyenoord staat voor 'monsterklus': renovatie en wederom cruciale rol voor Slot'

16 maart - 07:24
1

Volgens Mikos Gouka, Feyenoord-watcher van het Algemeen Dagblad, staat Feyenoord komende zomer voor 'een monsterklus'. Het Rotterdamse team moet grondig worden gerenoveerd en het behouden van coach Arne Slot lijkt van cruciaal belang.

Na het bereiken van de Conference League-finale in 2022 stond Feyenoord al eens voor een chaotische transferperiode. Gouka verwacht dat dat twee jaar later weer het geval zal zijn. Vele sterkhouders lijken de deur van De Kuip achter hun dicht te gaan slaan, waardoor het ernaar uit ziet dat er weer een nieuwe basis moet worden gelegd in Rotterdam. Slot zou ondertussen zijn spelers proberen te motiveren met de bekerfinale en de kans om als nummer twee van de Eredivisie wederom de groepsfase van de Champions League in te gaan.

Dennis te Kloese, algemeen en technisch directeur, heeft een grote taak, vooral omdat hij beperkte scouts heeft om spelers te beoordelen. Feyenoord is bereid Santiago Gimenez te verkopen voor de juiste prijs, terwijl er ook interesse is in andere spelers als Mats Wieffer en Lutsharel Geertruida. Bovendien lijkt een transfer van groeibriljant Quinten Timber niet ondenkbaar en is een tweede verhuur periode van Newcastle-aanvaller Yankuba Minteh niet meteen vanzelfsprekend.

Het veiligstellen van deelname aan de Champions League zou Feyenoord financieel ten goede komen, maar er is druk om dat geld goed te besteden en de selectie te versterken. 'Met alleen de reeds vastgelegde, transfervrije Gijs Smal erbij, is Feyenoord straks uiteraard geen serieuze titelkandidaat', schrijft Gouka. 'Slot noemde het feit dat de selectie van Feyenoord niet op orde was aan het begin van het seizoen een belangrijk leermoment. Het kostte de ploeg meteen vier punten tegen Fortuna (0-0) en Sparta (2-2).'

Slot heeft een contract getekend tot 2026 en wordt als cruciaal beschouwd voor het stabiliseren van zijn team in de naderende overgangsperiode. Er zijn ook zorgen over de jeugdopleiding van Feyenoord, met discussies over wie het hoofd moet worden en hoe de club talenten kan behouden en ontwikkelen. Te Kloese moet daarom strategische beslissingen nemen, zelfs als dat betekent dat hij weerstand kan ondervinden binnen de club.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!