Nieuws

Deze trainers vertrokken of kondigden dit jaar vertrek aan vóór duel met Feyenoord

Deze trainers vertrokken of kondigden dit jaar vertrek aan vóór duel met Feyenoord

11 maart - 16:37 Laatste update: 16:37

Sc Heerenveen en Kees van Wonderen gaan volgend seizoen niet met elkaar verder, zo werd maandag bekend. Aankomende zondag staat er voor de Friezen een duel met Feyenoord op het programma en het is niet de eerste keer dit seizoen dat er voorafgaand aan een duel met de Rotterdammers een trainerswissel plaatsvond of werd aangekondigd. Drie keer eerder vond dat dit seizoen al plaats in de Eredivisie.

Dat er gedoe is rond een trainer van een Nederlandse club en een duel met Feyenoord staat natuurlijk los van elkaar, maar opvallend is het zeker. Met aanstaande vertrek van Van Wonderen is het nu de vierde keer dat een club een roerige week doormaakt richting een duel tegen de Stadionclub.

Michael Silberbauer (FC Utrecht, 29 augustus)

Met Michael Silberbauer vertrok dit seizoen de eerste trainer in de Eredivisie. De Deense oefenmeester werd na tegenvallende resultaten op straat gezet door Utrecht. Op zondag 3 september speelden de Domstedelingen voor het eerst zonder Silberbauer in de Eredivisie, tegen Feyenoord. Het werd toen 1-5 voor de Rotterdammers, die destijds makkelijk door de Utrechtse defensie wisten heen te snijden.

Matthias Kohler (FC Volendam, 5 december)

Op 5 december, de datum die normaal gesproken volledig in het teken staat van Sinterklaas, werd Matthias Kohler door Volendam op non-actief gezet. Dat was twee dagen voorafgaand aan het duel tussen Het Andere Oranje en Feyenoord in De Kuip. Met Michael Dingsdag aan het roer wist Volendam destijds bijna een punt te pakken, maar door doelpunten van Santiago Gimenez en Igor Paixão in de blessuretijd van dat duel werd het 3-1 voor de thuisclub.

John Lammers (Heracles Almelo, 12 december)

Een week na het ontslag van Kohler werd er met John Lammers nog een trainer werkloos. Heracles Almelo zette de oefenmeester op straat na tegenvallende resultaten. Vijf dagen na het ontslag van Lammers nam Heracles het in eigen huis op tegen Feyenoord. Het werd toen 0-4 in Almelo.

Kees van Wonderen (sc Heerenveen, 11 maart)

Van Wonderen maakt het seizoen dan wel af bij Heerenveen, maar op 11 maart werd bekend dat de wegen tussen hem en de club scheiden. Wie de opvolger van de in Friesland werkende trainer gaat worden is nog niet bekend. Toevalligerwijs staat er aankomende zondag een duel met, jawel, Feyenoord op het programma.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!