Samenvattingen: Arsenal verovert koppositie, Dortmund wint in aanloop naar PSV-pot

10 maart - 08:42 Laatste update: 09:59

Arsenal heeft zaterdagavond ternauwernood gewonnen van Brentford FC. Een doelpunt in de slotfase zorgde er voor dat The Gunners de koppositie van de Premier League weer overnamen. In Duitsland beleefde Borussia Dortmund een goede generale repetitie in aanloop naar de Champions League-kraker tegen PSV. Bekijk hier de samenvattingen.

Arsenal - Brentford: 2-1

Er leek geen vuiltje aan de lucht te zijn voor Arsenal. De thuisploeg kwam na twintig minuten spelen op voorsprong en waren daarnaast ook heer en meester tegen Brentford. 1-0 leek ook de ruststand te gaan worden totdat doelman Aaron Ramsdale de fout in ging. De Engelsman probeerde een bal weg te trappen, maar door de tussenkomst van Yoane Wissa belandde de bal in het net. Kai Havertz redde de eer door in de slotfase de 2-1 binnen te werken.

Werder Bremen - Borussia Dortmund: 1-2

In Duitsland gebeurde de meeste sensatie voor de rust. Donyell Malen besloot op zeer acrobatische wijze de 0-1 tegen de touwen te schieten tegen Werder Bremen en niet veel later schoot Jadon Sancho de 0-2 binnen. Voor rust kreeg Marcel Sabitzer nog een rode kaart waardoor Bremen terug kwam in de wedstrijd. Het doelpunt van Justin Njinmah was niet genoeg om de wedstrijd om te draaien waardoor Dortmund met een overwinning toeleeft naar PSV.