Nieuws

Ajax dankt Brobbey en Taylor en beëindigt knappe ongeslagen reeks van FC Utrecht

Ajax dankt Brobbey en Taylor en beëindigt knappe ongeslagen reeks van FC Utrecht

3 maart - 14:15
1

Ajax weet na het puntverlies tegen PSV, Heerenveen en NEC eindelijk weer wat winnen is. De Amsterdammers rekenenden in eigen huis af met FC Utrecht, dat een knappe ongeslagen reeks ten einde zag komen.

Ajax moest het zondagmiddag doen zonder de geblesseerde Steven Berghuis en Steven Bergwijn. John van 't Schip koos mede daardoor wederom voor een 5-3-2 systeem en ruimde daarin een plekje vrij voor Ahmetcan Kaplan en Sivert Mannsverk. De wedstrijd begon tam in de Johan Cruijff Arena, maar vijf minuten voor rust viel toch de openingstreffer. Brian Brobbey schoof op aangeven van Borna Sosa koelbloedig de 1-0 binnen.

Na rust was het lang wachten op serieuze kansen. Ajax kwam tot een aantal kleinge mogelijkheden, maar verzuimde de wedstrijd in het slot te gooien. Tot de 77e minuut aanbrak. Kenneth Taylor werd na een goede loopactie goed vrijgespeeld door Brobbey en maakte zo de 2-0.

In de slotfase moest Ajax nog verder met tien man. Devyne Rensch kwam kiezelhard ingevlogen in een duel met Sam Lammers en kon gaan douchen. Utrecht wist niet meer te profiteren van de situatie en zag een ongeslagen reeks van vijftien duels ten einde komen in Amsterdam. Ajax neemt door de overwinning de vijfde plek weer over van Go Ahead Eagles en nadert nummer vier AZ tot vier punten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!