Nieuws

Zo veel dagen heeft Chelsea nog maar de beschikking gehad over een fitte Nkunku

Zo veel dagen heeft Chelsea nog maar de beschikking gehad over een fitte Nkunku

27 februari - 16:53

Chelsea betaalde afgelopen zomer een flinke smak met geld voor Christopher Nkunku. The Blues hebben echter nog maar weinig kunnen genieten van de Franse aanvaller. Dit is het aantal dagen dat Chelsea sinds de start van het Premier League-seizoen 2023/24 de beschikbaarheid heeft gehad over een fitte Nkunku.

Vlak voor de competitiestart, op 3 augustus 2023, kreeg Nkunku een flinke klap te verwerken. De aanvaller raakte geblesseerd aan de knie en moest toekijken tot en met 20 november. Vanaf dat moment hervatte Nkunku de training en op 24 december maakte hij voor het eerst weer minuten tijdens een officiële wedstrijd van Chelsea.

Lang kon Chelsea niet genieten van de aanwezigheid van Nkunku, aangezien hij op 5 januari 2024 een nieuwe blessure opliep. Dit keer speelde de heup hem parten, maar op 31 januari stond hij opnieuw op het veld. Na enkele weken waarin Nkunku in actie kwam tegen Liverpool, Wolverhampton Wanderers, Crystal Palace en Manchester City raakte hij op 26 februari weer geblesseerd.

Nkunku’s aantal dagen waarin hij fit is geweest hij Chelsea

Als we alle dagen bij elkaar optellen waarop Chelsea over een fitte Nkunku heeft kunnen beschikken, komen we op 37 dagen. Welke blessure de voormalig speler van RB Leipzig momenteel heeft is onbekend, maar naar verluidt is hij wederom wekenlang niet inzetbaar.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!