Nieuws

Recordomzet voor Europese topclubs: deze clubs boekten de meeste omzet in 2023

Recordomzet voor Europese topclubs: deze clubs boekten de meeste omzet in 2023

25 januari - 10:43 Laatste update: 10:47

De wereldranglijst van clubs met de hoogste omzet is gepubliceerd. Op die lijst is te zien dan Real Madrid de nieuwe koploper is. Dat blijkt uit cijfers van Football Money League van Deloitte. Hoe hoog is die omzet en hoe doen andere clubs het? VoetbalNieuws.nl licht het uit. 

Hoeveel omzet heeft Real Madrid?

In het seizoen 2022/2023 streken de Madrilenen ruim 831 miljoen euro op. Het is voor De Koninklijke de eerste keer sinds het seizoen 2017/2018 dat zij de hoogste omzet behaalden. Ten opzichte van het seizoen daarvoor heeft de omzet van Real Madrid een stijging van 118 miljoen euro gemaakt. Door deze stijging gaat de club uit Madrid Manchester City voorbij op de ranglijst.

Waardoor nam de omzet van Real Madrid toe?

Dat de omzet van de Madrilenen zo gegroeid is, is grotendeels toe te schrijven aan de prestaties op de retailmarkt, die flink verbeterd zijn. De stijging is ook te verklaren door de versoepelingen na de coronapandemie. Hierdoor zijn de stadionbezoeken van Real Madrid flink toegenomen.

Omzet van de andere Europese clubs

Manchester City eindigde als tweede op de ranglijst met een omzet van 825,9 miljoen euro. Paris Saint-Germain behaalde de op twee hoogste omzet. De top twintig was over het seizoen 2022/2023 goed voor een totaalomzet van 10,5 miljard euro. Dit is een absolute recordomzet voor de clubs.

Ten opzichte van het vorige seizoen en het seizoen voor de coronapandemie is de omzet van de twintig clubs met maar liefst veertien procent gestegen. Hieronder is de top 5 te vinden én de top 20. 

1. Real Madrid 831.4 miljoen
2. Manchester City 825.9 miljoen
3. Paris Saint-Germain 801.8 miljoen
4. FC Barcelona 800.1 miljoen
5. Manchester United 745.8 miljoen

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!