PSV-trein dendert door: SC Heerenveen slachtoffer nummer vijftien in de Eredivisie

07-12-2023 20:40

PSV behoudt de ongeslagen status in de Eredivisie, waar het de vijftiende overwinning op rij heeft geboekt. SC Heerenveen werd donderdagavond in Eindhoven met 2-0 verslagen, waardoor de ploeg van Peter Bosz de volle buit van 45 punten uit vijftien competitiewedstrijden in handen heeft.

Lang waren zowel PSV als SC Heerenveen met kansen over en weer nadrukkelijk op zoek naar de openingstreffer in Eindhoven. Na een puike voorzet van Malik Tillman wist Guus Til na een half uur de score te openen. Zo ging PSV met een magere voorsprong op de bezoekers uit Friesland aan de thee. In de tweede helft dacht Luuk de Jong zijn elfde doelpunt in de Eredivisie te maken, maar zag zijn treffer door de VAR worden afgekeurd. Zo bleef PSV op een voorsprong van 1-0 staan.

Met nog een kwartier te spelen besloot Bosz in te grijpen, waar Ricardo Pepi en Yorbe Vertessen als wissels van Guus Til en Luuk de Jong binnen de lijnen kwamen. De wissel pakte direct uit, waar Pepi twee minuten later voor de 2-0 wist te zorgen. De Amerikaan komt zo op zes treffers voor zijn nieuwe club te staan. In de absolute blessuretijd maakte de van een langdurige blessure herstelde Mauro Júnior nog zijn officiële rentree voor PSV.  De Braziliaan raakte in maart van dit jaar geblesseerd en moest veertig wedstrijden van zijn club missen.

Na de overwinning op SC Heerenveen zag PSV de voorsprong op Feyenoord, dat later in de avond pas in actie kwam, stijgen naar dertien punten. Voor SC Heerenveen betekende nederlaag nummer acht van het seizoen, waardoor het met negentien punten op plek acht bleef staan.